KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PEČIVA BEZFOSFÁTOVÝ BIO, 150 g




Detailní popis produktu
Jak používat BIO kypřící prášek do pečiva
Použijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst.
Charakteristika
Kypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.
Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.
SLOŽENÍ: BIO kukuřičný škrob 55%, regulátor kyselosti - prášek z vinného kamene (Tartrát draselný) 22,5%, jedlá soda (Hydrogenuhličitan sodný - E500) 22,5%
ALERGENY: Může obsahovat stopy lepku, sóji, mléka a sezamu.
POUŽITÍ: Kypřící prášek používáme při pečení.
DÁVKOVÁNÍ: 3 lžičky (17g) prášku na 500g sypkých surovin
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota 1004 Kj/253 Kcal
Tuky 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 44 g, z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 17,5 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
OBSAH: 150 g
VÝROBCE: Allnature s.r.o., Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.