Panna cotta je italský dezert, který se tradičně připravuje ze smetany. Avšak, v tomto receptu nahradíme smetanu kokosovým mlékem, čímž vznikne lahodná a zdravá varianta tohoto dezertu.
Ingredience:
- 400 ml kokosové šlehačky nebo kokosového mléka
- cca 3 lžičky agaru
- vanilka (libovolně)
Postup:
- Do hrnce nalijte kokosové mléko a nechte zahřát na mírném ohni.
- Rozehřáté kokosové mléko dejte stranou a nechce chvíli vychladnout, poté přidejte cca 3 lžičky agaru a nechte nabobtnat.
- Jakmile směs v hrnci nabobtná, vraťte směs zase na sporák a začněte vařit, přibližně 10 minut. Důkladně promíchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.
- Směs přelijte do formiček a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté je přeneste do lednice a nechte stát minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Hotové panna cotty můžete podávat podle Vašich představ, například s ovocem, sirupem, nebo při znovuzařazování s čokoládou .