Pokud stále tápete co připravit z jackfruitu, tak mám pro Vás recept. Jackfruit dokonale nahrazuje maso a jeho příprava je velmi rychlá. Můžete ho použít i při přípravě tažínu. Pro tažín je specifická výrazná chuť koření - v eliminační fázi se musíte spojit pouze se skořicí, hřebíčkem, zázvorem a česnekem. Ve znovuzařazovací fázi můžete přidat muškátový oříšek, kardamom, římský kmín, papriku a pepř.
Suroviny:
- 1 lžíce avokádového oleje
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 plechovka jackfruitu
- 2 lžíce nekečupu
- 1 lžíce amino omáčky
- 1 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce melasy
- himalájská sůl
Postup:
- Na lžíci avokádového oleje orestujte nadrobno nakrájenou šalotku.
- Poté přidejte na plátky nakrájený česnek, zázvor, hřebíček, skořici a velmi krátce orestujte, aby se koření rozvonělo.
- Přidejte plechovku jackfruitu, nekečup, amino omáčku, datlový sirup, melasu a sůl a zhruba 20 minut na mírném plamenu vařte.
- V eliminační fázi můžete podávat například s květákovou rýži či chlebíčky. Ve znovuzařazovací fázi doporučuji jako přílohu rýži spolu s granátovým jablkem a koriandrem.