TAPIOKA PERLY, 500 g




Detailní popis produktu
Jak připravovat pokrmy z tapiokových perel
Tapiokové perly (tapiocové) můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.
Příprava pudinku
100 g tapioka perel propláchněte a zalijte 300 ml vody a nechejte nabobtnat. Poté přidejte 300 ml mléka, oslaďte a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
Charakteristika
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Ale pozor na sacharidy - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory.
Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.
SLOŽENÍ: 100% škrob z hlíz keře manioku, velikost perliček S 2-4 mm
POUŽITÍ: Z tapiokových perel uvaříte báječný pudink, zahustíte jimi polévku i omáčku, přidat je můžete do smoothie či kaší. Tapiokové perly nemají téměř žádnou chuť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G:
Energetická hodnota 1498 kJ / 358 kcal
Tuky 0,02, z toho nasycené 0 g
Sacharidy 89 g, z toho cukry 3 g
Bílkoviny 0,19 g
Sůl 0,1 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a vyhněte se extrémním teplotám.
OBSAH: 500 g
ZEMĚ PŮVODU:
VÝROBCE: Allnature, s.r.o., Březhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.