TAPIOKA PERLY, 500 g
Detailní popis produktu
Jak připravovat pokrmy z tapiokových perel
Tapiokové perly (tapiocové) můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.
Příprava pudinku
100 g tapioka perel propláchněte a zalijte 300 ml vody a nechejte nabobtnat. Poté přidejte 300 ml mléka, oslaďte a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
Charakteristika
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Ale pozor na sacharidy - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory.
Dle nařízení Komise (EU) č. 1924/2006, kterým se zřizuje seznam schválených zdravotních tvrzení při označování potravin je povoleno použít pouze zdravotní tvrzení posouzená Evropským vědeckým poradním orgánem (EFSA), který hodnotil účinky potravin a živin na naše zdraví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.