Panna cotta

Panna cotta je italský dezert, který se tradičně připravuje ze smetany. Avšak, v tomto receptu nahradíme smetanu kokosovým mlékem, čímž vznikne lahodná a zdravá varianta tohoto dezertu.

Ingredience:

Postup:

  1. Do hrnce nalijte kokosové mléko a nechte zahřát na mírném ohni.
  2. Rozehřáté kokosové mléko dejte stranou a nechce chvíli vychladnout, poté přidejte cca 3 lžičky agaru a nechte nabobtnat.
  3. Jakmile směs v hrnci nabobtná, vraťte směs zase na sporák a začněte vařit, přibližně 10 minut. Důkladně promíchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.
  4. Směs přelijte do formiček a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté je přeneste do lednice a nechte stát minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  5. Hotové panna cotty můžete podávat podle Vašich představ, například s ovocem, sirupem, nebo při znovuzařazování s čokoládou .

Tento recept na panna cottu z kokosového mléka je nejen zdravou alternativou ke klasické verzi, při dodržování autoimunitního protokolu, ale také výborným dezertem.

Doufáme, že si pochutnáte!