Tažín z jackfruitu

 

Pokud stále tápete co připravit z jackfruitu, tak mám pro Vás recept. Jackfruit dokonale nahrazuje maso a jeho příprava je velmi rychlá. Můžete ho použít i při přípravě tažínu. Pro tažín je specifická výrazná chuť koření - v eliminační fázi se musíte spojit pouze se skořicí, hřebíčkem, zázvorem a česnekem. Ve znovuzařazovací fázi můžete přidat muškátový oříšek, kardamom, římský kmín, papriku a pepř.

  Suroviny:

 

 Postup:

  • Na lžíci avokádového oleje orestujte nadrobno nakrájenou šalotku. 
  • Poté přidejte na plátky nakrájený česnek, zázvor, hřebíček, skořici a velmi krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. 
  • Přidejte plechovku jackfruitu, nekečup, amino omáčku, datlový sirup, melasu a sůl a zhruba 20 minut na mírném plamenu vařte.
  • V eliminační fázi můžete podávat například s květákovou rýži či chlebíčky. Ve znovuzařazovací fázi doporučuji jako přílohu rýži spolu s granátovým jablkem a koriandrem.